Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Nisan 2017 Cuma

Elmalı Kolay Kek


Dolabın bir kenarında unutmuş olduğum kekunu son kullanma tarihimden önce değerlendirmek için yaptığım bu kolay keki, benim gibi pek zamanı olmayanlara tavsiye ediyorum. Kısa zamanda, nefis bir kek elde ediyorsunuz.

Malzemeler: 

115 gr tereyağ (Yaklaşık 8 yemek kaşığı tereyağ- Tepeleme ölçü kullanacaksanız, 4 tepeleme yemek kaşığı yeterli)
115 gr (1 su bardağı* + 1 yemek kaşığı) toz şeker
1 iri yumurta ya da 2 küçük yumurta
225 gr (1,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı) kekun (Evde kekun yoksa, 225gr un+ 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu kullanabilirsiniz.)
1 büyük elma
4 yemek kaşığı süt

*1 su bardağı= 240ml'lik su bardağı

Yapılışı: 

1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. 

2. Tereyağ ve şekeri, derin bir kapta, krema haline gelinceye dek iyice çırpın. 

3. Yumurtayı da ekleyip çırpmaya devam edin.

4. Kekunu eleyip karışıma ekleyin. Ardından sütü de ekleyip tüm malzeme karışana dek çırpın. 

5. Elmayı soyup dilimleyin. 

6. Kek hamurunu tereyağı ile yağlanmış fırın kabına döküp hamuru bir kaşığın tersiyle düzleştirin. Elma dilimlerini de üzerine yerleştirin. 




7. Önceden ısıtılmış fırında, kek kızarana dek, 30-35 dakika pişirin. 



8. Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip kare şeklinde dilimleyin ve servis edin. 

Afiyet olsun. 
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena