Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Mart 2017 Cumartesi

Kuru Domates Ezmesi


Nefis ve yapımı pratik olan bir kahvaltılık isterseniz, "Bu tarifi muhakkak deneyin!" derim. Çünkü vazgeçemeyeceksiniz. ;-) Bu ezmeyi, tostların veya sandviçlerin içerisinde de kullanabilirsiniz. Tarafımdan denenmiştir. Özellikle, tostu enfes hale getirdiğini söyleyebilirim.

Malzemeler: 

2 su bardağı kuru domates
Domateslerin üstünü aşacak kadarsıcak su
1 su bardağı ceviz içi
Yarım çay bardağı zeytinyağ
5 diş ezilmiş veya dövülmüş sarımsak 
1 silme çorba kaşığı (tercihen acı) biber salçası
4 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı nane
Yarım tatlı kaşığı kuru kekik
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz

Yapılışı:

1. Kuru domatesleri, derin bir kaba alıp yumuşamaları için, üstünü aşacak kadar sıcak su ekleyin. 




Yarım saat kadar beklettiğinizde, domatesler yumuşamış olacak. 



Ardından, sularının süzülmesi için, bir süzgeçte 5 dakika bekletin ve bir mutfak robotuna veya rondoya alıp zeytinyağını ekleyin. Domatesler iyice parçalana dek mutfak robotunu çalıştırın. 

2. Cevizleri de ekleyip mutfak robotunu yeniden çalıştırın ve cevizlerin iyice ezilmesini sağlayın. 

3. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip tümünü birden robottan geçirin. Kuru domates ezmeniz hazır! 

Afiyet olsun! 






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena